Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

Garageportexperten fortsätter att växa

Sveriges största leverantör av garageportar gör sitt bästa tredje kvartal någonsin. Garageportexperten står för mer än hälften av de garageportar som rapporteras inom branschorganisationen Portgruppen.

– Vi hade ett fantastiskt andra kvartal i samband med vårt 20-års jubileum och en rekyl hade varit förståelig. Men vi har fortsatt öka och tredje kvartalet har försäljningen gått upp 6 procent jämfört med föregående år, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

Totalt såldes 6 966 takskjutportar under tredje kvartalet 2015 av medlemsföretagen i branschorganisationen Portgruppen. Det innebär en ökning med 15 procent jämfört med tredje kvartalet 2014.

Garageportexperten sålde 3 508 takskjutportar vilket innebär att Garageportexperten även detta kvartal står för mer än halva den rapporterade volymen. Garageportexpertens marknadsandel av takskjutportar totalt för årets tre första kvartal är 55 procent.

– Villaägarnas vilja att förädla sina fastigheter är fortsatt god. Osäkerheten kring framtida rotavdrag påverkar vissa, samtidigt som vår bransch inte är så kostnadsintensiv på tjänstesidan som en del andra renoveringar. Därför tror vi på en fortsatt stark försäljningstakt framöver, säger Mikael Holmstrand.

Statistiken omfattar endast takskjutportar eftersom det är den typ av port som majoriteten av medlemmarna i branschföreningen Portgruppen säljer. Garageportexperten säljer också vipp- och slagportar vilket innebär att företagets totala volym är större än den redovisade.

Garageportexperten är en kedja som består av 28 franchisetagare med 46 butiker över hela landet. Målet är att fortsätta öppna nya butiker för att komma närmare kunderna och därmed ge bättre service. Sedan starten har kedjan levererat och monterat över 190 000 garageportar.

Fakta nedan: Att tänka på vid byte av garageport

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten, 0706-92 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se

Fakta:

Att tänka på vid byte av garageport

• En garageport ska leva i 25 till 30 år. Köp garageporten av en väletablerad leverantör så att du har tillgång till reservdelar i framtiden och också har någon att kontakta för frågor, garanti och service.

• Tänk över vilka krav du har när det gäller isolering och säkerhet.

• Om du väljer garageportöppnare ska den vara godkänd tillsammans med porten. Det finns Europanormer för säkerhet som måste uppfyllas. Låt en montör montera porten så att det blir säkert och bra gjort.

• Du kan få rotavdrag för monteringen.

Ladda ner pressreleasen i sin helhet (pdf)
Statistik över Q3 slutlig