Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

Garageportexperten gjorde rekordresultat 2015!

Sveriges största leverantör av garageportar avslutade 2015 med ett starkt fjärde kvartal. Garageportexperten stod för nästan två tredjedelar av branschorganisationen Portgruppens tillväxt under kvartalet.

– Vi har vuxit flera år i rad vilket gjort kedjan både starkare och synligare. Detta i kombination med att många har velat utnyttja rotavdraget innan sänkningen gjorde 2015 till ett rekordår, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

Totalt sålde Garageportexperten 15 691 takskjutportar under 2015. Det innebär en ökning med 19 procent jämfört med året innan medan medlemsföretagen i branschorganisationen Portgruppen ökade försäljningen med 17 procent.

Under 2015 stod Garageportexperten för mer än halva den rapporterade volymen bland företagen i Portgruppen. Företagets marknadsandel av takskjutportar var drygt 56 procent under året.

– Förra året blev vårt överlägset bästa år hittills. Vi slog vårt tidigare volymrekord med 12 procent, öppnade fyra nya butiker och växte med nästan 20 medarbetare, säger Mikael Holmstrand.

Kedjans fyra nya butiker öppnade i Arvika, Katrineholm, Härnösand och Västervik. Dessutom inleddes flera nya samarbeten under 2015, bland annat med K-rauta och Trivselhus.

Statistiken omfattar endast takskjutportar eftersom det är den typ av port som majoriteten av medlemmarna i branschföreningen Portgruppen säljer. Garageportexperten säljer också vipp- och slagportar vilket innebär att företagets totala volym är större än den redovisade.

Garageportexperten är en kedja som består av 28 franchisetagare med 47 butiker över hela landet. Målet är att fortsätta öppna nya butiker för att komma närmare kunderna och därmed ge bättre service. Sedan starten har kedjan levererat och monterat över 200 000 garageportar.

Fakta nedan:
Att tänka på vid byte av garageport

För mer information, kontakta gärna:

Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten, 0706-92 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se

Ladda ner pressreleasen i sin helhet (pdf)

Statistik över Q4 2016-01-29

 

Fakta:

Att tänka på vid byte av garageport
• En garageport ska leva i 25 till 30 år. Köp garageporten av en väletablerad leverantör så att du har tillgång till reservdelar i framtiden och också har någon att kontakta för frågor, garanti och service.
• Tänk över vilka krav du har när det gäller isolering och säkerhet.
• Om du väljer garageportöppnare ska den vara godkänd tillsammans med porten. Det finns Europanormer för säkerhet som måste uppfyllas. Låt en montör montera porten så att det blir säkert och bra gjort.
• Du kan få rotavdrag för monteringen.