Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

Garageportexperten växer kraftigt

Sveriges största leverantör av garageportar gör sitt bästa andra kvartal någonsin. Garageportexperten står för rekordstor andel av de takskjutportar som rapporteras inom branschorganisationen Portgruppen.

– Vi har ökat farten i försäljningen successivt de senaste åren. I år firar vi 20 år med många bra erbjudanden till våra kunder vilket bidragit till vårt starkaste andra kvartal någonsin, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

Totalt såldes 7 908 takskjutportar under andra kvartalet 2015 av medlemsföretagen i branschorganisationen Portgruppen. Det innebär en ökning med 29 procent jämfört med andra kvartalet 2014 då 6 120 portar såldes.

Garageportexperten sålde 4 791 takskjutportar, en ökning med 43 procent jämfört med samma kvartal i fjol, vilket innebär att Garageportexperten står för 80 procent av branschens ökning under perioden. Garageportexpertens marknadsandel av takskjutportar ökade till 60 procent jämfört med 51 procent första kvartalet 2015.

– Vi ser en fortsatt stark renoveringsvilja. Osäkerheten kring framtidens rotavdrag påverkar sannolikt något positivt men samtidigt finns det inga signaler på avmattning i marknaden just nu. Villaägarna har relativt låga boendekostnader sett ur ett historiskt perspektiv och återinvesterar gärna i sitt boende, säger Mikael Holmstrand.

Statistiken omfattar endast takskjutportar eftersom det är den typ av port som majoriteten av medlemmarna i branschföreningen Portgruppen säljer. Garageportexperten säljer också vipp- och slagportar vilket innebär att företagets totala volym är större än den redovisade.

Garageportexperten är en kedja som består av 28 franchisetagare med 45 butiker över hela landet. Målet är att fortsätta öppna nya butiker för att komma närmare kunderna och därmed ge bättre service. Sedan starten har kedjan levererat och monterat över 180 000 garageportar.

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten, 0706-92 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se

Ladda ner pressreleasen i sin helhet (pdf)
Statistik över Q2 2015-08-25