Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

Garageportexpertens vd ny ordförande i Svensk Franchise

Garageportexpertens vd Mikael Holmstrand blir ny ordförande i branschföreningen Svensk Franchise. Företagsformen franchising växer fort och nu finns 750 franchisekedjor i Sverige.

– Franchisekedjorna i Sverige omsätter nära 230 miljarder kronor och sysselsätter 125 000 människor. För personer som är sugna på att driva eget men som saknar tidigare erfarenhet så är franchise den perfekta skolan, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten och ny ordförande i Svensk Franchise.

Företagsformen franchising blir allt viktigare och kedjorna står nu tillsammans för nästan sex procent av landets BNP. De flesta franchisekedjorna finns inom handel, restaurang och annan service.  På senare tid har allt fler företag startat franchising även inom sociala verksamheter som exempelvis vård, hälsa eller verksamheter som är inriktade på att få människor att komma tillbaka till arbetsmarknaden.

– Många unga och utlandsfödda får sitt första jobb inom en franchisekedja. För att samarbetsformen ska fungera och franchise ska fortsätta vara en populär form av företagande är det viktigt att regelverket hålls enkelt, säger Mikael Holmstrand.

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten, 070-692 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se
Anders Fernlund, valberedningens ordförande Svensk Franchise och advokat på Nova, 070-170 70 93, anders.fernlund@nova.se

Ladda ner pressreleasen i sin helhet (pdf)
Garageportexpertens vd ordförande i Svensk Franchise – 2015-03-29