Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

K-rauta öppnar portarna för Garageportexperten

Garageportexperten blir byggkedjan K-rautas huvudleverantör av garageportar. Det innebär att Garageportexpertens portar kommer att säljas i K-rautas 20 varuhus runt om i landet.

– Avtalet med K-rauta innebär att våra produkter blir mer tillgängliga för kunderna. Det känns bra att just K-rauta nu börjar sälja våra garageportar eftersom det är ett företag som ställer höga krav på kvalitet, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

Inom kort inleds arbetet med utbildning av säljare och montage av demo-portar i K-rautas 20 varuhus. Till en början kommer K-rauta att ha ett urval av Garageportexpertens standardportar i butik och tillgång till hela sortimentet som beställningsvara.

Garageportexperten är Sveriges största leverantör av garageportar med en omsättning på 260 miljoner kronor. Företaget arbetar bara med CE-märkta produkter och har som första aktör i branschen utbildat samtliga montörer i att genomföra CE-märkningar i samband med installationen, i enlighet med gällande lagstiftning.

Garageportexperten har 28 franchisetagare och 46 butiker över hela landet. Att företaget finns i hela landet är en av flera anledningar till samarbetet med K-rauta.

– Vi valde att samarbeta med Garageportexperten för att de erbjuder bra produkter och priser, men också för att kedjan finns över hela landet. Allt fler kunder efterfrågar hjälp med installationen och där har Garageportexperten en unik möjlighet att hjälpa våra kunder, säger Johan Wiklund, VD på K-rauta.

K-rauta öppnade sitt första byggvaruhus i Sverige 1996. I dag är företaget rikstäckande med 20 byggvaruhus, från Haparanda i norr till Malmö i söder. K-rauta säljer både byggprodukter och en rad tjänster som förenklar för hemmabyggaren.

Bilagor:
– Fakta om Garageportexperten
– Fakta om K-rauta

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, VD Garageportexperten, 070-692 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se
Johan Wiklund, VD K-rauta, 070-431 69 60, Johan.wiklund@k-rauta.se

Bilagor

Fakta om Garageportexperten
• Garageportexperten är Sveriges största leverantör av garageportar med en omsättning på 260 Mkr. Företaget har sitt huvudkontor med sju anställda i Linköping.
• Företaget är en franchisekedja med 28 franchisetagare och 46 butiker över hela landet.
• Sedan starten för 20 år sedan har kedjan levererat och monterat 190 000 garageportar till villor, hyreshus och bostadsrättsföreningar.
• Garageportexperten är expert på säkerhet och arbetar bara med CE-märkta produkter. Som första aktör i branschen har företaget utbildat och kvalificerat samtliga montörer i att genomföra kompletta CE-märkningar i samband med installationen, i enlighet med gällande lagstiftning.

Fakta om K-rauta
• K-rauta AB är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern, Kesko Oyj. Företaget slog upp portarna till sitt första byggvaruhus i Sverige 1996.
• I dag är K-rauta en rikstäckande kedja med 20 byggvaruhus, från Haparanda i norr till Malmö i söder.
• I företagets varuhus säljs allt från blomfrön till virke. K-rauta erbjuder också sina kunder en rad tjänster.
• Företaget har i dag cirka 900 medarbetar i Sverige, men finns även i Finland, Norge, Baltikum och Ryssland. Samtliga anställda omfattas av kollektivavtal.

Ladda ner pressreleasen (pdf)
K-Rauta öppnar portarna för Garageportexperten 2015-09-28