Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

Pressmeddelande den 5 april 2016

Skånska Byggvaror öppnar portarna för Garageportexperten

Garageportexpertens portar säljs nu i Skånska Byggvarors nätbutik och fysiska butiker runt om i landet. Det innebär att svenska hemmafixare även får proffshjälp med installationen.

– När man installerar en garageport är det viktigt att tänka på säkerheten, inte minst om installationen även gäller en automatisk portöppnare. Därför är det bra att vi nu kan hjälpa Skånska Byggvarors kunder med monteringen, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

Skånska Byggvaror är ett byggvaruhus som satsar på att förenkla för hemmasnickraren. Samarbetet med Garageportexperten underlättar för de kunder som själva bygger eller renoverar sina garage.

– På Skånska Byggvaror har vi märkt en ökande efterfrågan på färdiga lösningar från våra kunder. Nu kan vi erbjuda våra kunder ett komplett paket bestående av både en högkvalitativ port och montering från Garageportexperten, säger Anders Wernberg, sortimentschef på Skånska Byggvaror.

Garageportexperten är Sveriges största leverantör av garageportar med en omsättning på 290 miljoner kronor. Företaget arbetar bara med CE-märkta produkter och har som första aktör i branschen utbildat samtliga montörer i att genomföra CE-märkningar i samband med installationen, i enlighet med gällande lagstiftning.

Garageportexperten har 28 franchisetagare och 49 butiker över hela landet. Att företaget finns i hela landet är en av flera anledningar till samarbetet med Skånska Byggvaror.

Skånska Byggvaror startade sin verksamhet 1965 och har sedan dess hjälpt över en miljon hemmabyggare med allt från uterum till ytterdörrar.

Fakta nedan:
– Att tänka på vid byte av garageport

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten, 070-692 51 30, mikael.holmstrand@garageportexperten.se
Anders Wernberg, sortimentschef Skånska Byggvaror, 072-576 60 98, anders.wernberg@skanskabyggvaror.se

Ladda ner pressreleasen i sin helhet. ( pdf):
Pressrelease 20160405

 

Fakta:

Att tänka på vid byte av garageport
• En garageport ska leva i 25 till 30 år. Köp garageporten av en väletablerad leverantör så att du har tillgång till reservdelar i framtiden och också har någon att kontakta för frågor, garanti och service.

• Tänk över vilka krav du har när det gäller isolering och säkerhet.

• Om du väljer garageportöppnare ska den vara godkänd tillsammans med porten. Det finns Europanormer för säkerhet som måste uppfyllas. Låt en montör montera porten så att det blir säkert och bra gjort.

• Du kan få rotavdrag för monteringen.