Behöver du hjälp?

Vill du ha en översyn av din nuvarande garageport? Eller behöver du hjälp med måttagning?

Starkt första kvartal för Garageportexperten

Sveriges största leverantör av garageportar gör sitt näst bästa första kvartal någonsin. Garageportexperten står fortfarande för mer än hälften av de takskjutportar som rapporteras inom branschorganisationen Portgruppen.

– Vi har gjort ett mycket bra första kvartal. Första kvartalet 2014 var ännu bättre och det bästa Q1 någonsin. Avslutningen på 2014 var inte lika intensiv och därmed blev inledningen på 2015 något lugnare, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.
Totalt såldes 5 084 takskjutportar under första kvartalet 2015 av medlemsföretagen i branschorganisationen Portgruppen. Det innebär en ökning med 8 procent jämfört med första kvartalet 2014 då 4 723 portar såldes.

Garageportexperten sålde 2 611 takskjutportar, en minskning med knappt en procent jämfört med samma kvartal i fjol. Garageportexpertens marknadsandel av takskjutportar minskade till 51 procent jämfört med 56 procent första kvartalet 2014.

– De flesta byter ut sin garageport i samband med en större renovering. Vårt intryck är att renoveringsviljan bland villaägarna tycks vara fortsatt stabil trots de kommande förändringarna i rotavdraget, säger Mikael Holmstrand.

Statistiken omfattar endast takskjutportar eftersom det är den typ av port som majoriteten av medlemmarna i branschföreningen Portgruppen säljer. Garageportexperten säljer också vipp- och slagportar vilket innebär att företagets totala volym är större än den redovisade.

Garageportexperten är en kedja som består av 27 franchisetagare med 44 butiker över hela landet. Målet är att fortsätta öppna nya butiker för att komma närmare kunderna och därmed ge bättre service. Sedan starten har kedjan levererat och monterat 180 000 garageportar.

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd Garageportexperten, 0706-92 51 30,
mikael.holmstrand@garageportexperten.se


Ladda ner pressreleasen i sin helhet (pdf)
Starkt första kvartal för Garageportexperten – 150518