Se all inspiration

CAR-IN PORTEN

Car-in porten är en av de mest populära portarna genom tiderna. Den hade sina glansdagar på 90-talet. Porten slutade tillverkas en bit in på 200o-talet medan reservdelstillverkningen fortsatte ett 10 tal år innan även den lades ner. Idag är det med andra ord nästintill omöjligt att få tag på reservdelar till car-in porten. Anledningen till att porten var så populär var för att den var lätt att lagerhålla, prisvärd och lätt att montera själv, en port för hemmafixaren.

Det finns tre stora nackdelar med Car-in porten. För det första så har den ett saxande fjäderparti som gör att det är lätt att knipsa av fingrarna om man hamnar däremellan. Har man en car-inport uppsatt idag bör man därför vara försiktig kring fjäderpartierna speciellt om man har små barn som rör sig mycket i garaget. Porten tar också mycket takhöjd och den går inte att automatisera, något som är väldigt populärt bland våra kunder idag.  Idag finns möjligheten att montera både slagportar och takskjutportar för att få en större öppning som gör det lätt att få in större bilar.

– Många av car-in portarna börjar bli till åren. Vi på Garageportexperten har märkt av att många nu väljer att byta ut sina gamla Car-inportar till nya säkrare portar.  Dels har det gått några år och det börjar bli dags att byta ut många portar och många söker säkrar alternativ gärna en automatiserad port med motor säger Roger Sigrén på Garageportexperten.

– Att man fördrar en automatiserad port har att göra med att det är smidigare och ett skonsammare alternativ för hela portkonstruktionen med minimal belastning och slitage på alla delar berättar Roger.

På vår youtubekanal kan du ser hur ett byte av Car-inporten går till, där vi istället byter ut portarna till två automatiserade Crawfordportar. Vi visar också upp Car-inportens saxande fjäderparti och hur illa det kan gå.