Se all inspiration

VÄLKOMMEN HEM! Ytterdörren – känslan till ditt hem

Att komma hem, att öppna ytterdörren och komma hem, en skön och efterlängtad känsla för många. Att sätta sin prägel och känsla på ytterdörren kan göra mycket för huset som helhet. Färg och utseende på ytterdörren kan förändra hela husets karaktär och känsla. En dörr som skapar kontrast, en dörr som smälter in, en dörr som matchar, en dörr som berättar vem du är.

När Jenny och David byggde nytt föll valet på ett hus med ett modernt uttryck. Att hitta en ytterdörr som passade och som kändes rätt var inte svårt, valet var självklart för Jenny.

– Det var min drömdörr, jag hade tittat på den länge, så att det skulle bli just den var självklart när vi byggde nytt. Jag tycker att kontrasten med en traditionell dörr till ett modernt hus blev ursnygg säger Jenny.

Valet föll på en dörr från Leksandsdörren som heter Lissleby. Den skapade en välkomnande, unik och lyxig känsla, att färgvalet föll på svart kändes naturligt.

– Det var självklart att dörren skulle vara svart. Vi har ett kritvitt hus och ville skapa en härlig och tydlig kontrast utifrån. Vi valde tvåfärgsmålning på dörren så insidan är vit. Ett annat val vi gjorde var att ha en listad och inte spårfräst dörr där även insidan av dörren är listad. Det ger dörren mer liv fortsätter Jenny

Ovanför dörren finns ett fönsterparti placerat, som ger ett effektfullt ljus in i hemmet utan att ge någon insyn.

– Vi har 2,70 i takhöjd så det ser pampigt ut från insidan, med ljusinsläppet och den listade insidan av dörren. Dörren har en osymmetrisk delning vilket innebär att gångdörren är bredare utan att det syns säger Jenny.

Att addera det lilla extra till sitt hem, kan du enkelt göra genom att välja en dörr som matchar ditt hem, en dörr som berättar mer om vem du är och som välkomnar dina gäster redan innan de stigit in.

Klicka här för se alla våra ytterdörrar